БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВ «Укрнафті» та «Укртатнафті» проводять примусову деолігархацію

В «Укрнафті» та «Укртатнафті» проводять примусову деолігархацію

07.11.2022

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на засіданні 6 листопада прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПрАТ «Запоріжтрансформатор». Відповідне рішення опублікувано на сайті НКЦПФР.

Наразі в «Укрнафті» державі в особі «Нафтогазу» належить 50% + 1 акція. В той же час олігарху Ігорю Коломойському через його компанії належало близько 42% акцій.

«Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України. За даними ExPro, протягом 10 місяців 2022р компанія видобула понад 1,1 млн т нафти та газового конденсату.

В «Укртатнафті» Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов мали у власності 60% акцій. «Нафтогаз» володів рештою акцій у розмірі 40%. Ключовим активом «Укртатнафти» є Кременчуцький нафтопереробний завод.

Оновлено: Рішенням НКЦПФР акції Коломойського та Боголюбова передадуть у власність на спеціальний депозитарний рахунок, керуючим яким є Міністерство оборони України.

Імовірно, пізніше акції Коломойського та Боголюбова можуть передати у власність «Нафтогазу».