БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укрнафтобуріння» зупиняє видобуток на Сахалінському родовищі

«Укрнафтобуріння» зупиняє видобуток на Сахалінському родовищі

01.12.2023

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» з 1 грудня припиняє експлуатацію Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища на виконання рішення суду щодо анулювання спецдозволу компанії на це родовище. Відповідний наказ керівництва компанії від 30 листопада 2023р опублікував народний депутат Олексій Кучеренко.

Згідно опублікованого наказу, керівникам відповідних департаментів доручено забезпечити зупинку установки попередньої підготовки нафти та газу та виведення з експлуатації свердловин Сахалінського родовища.

Як повідомляли ЗМІ, шостий апеляційний адміністративний суд за зверненням Державної служби геології та надр України анулював чинний спецдозвіл на користування надрами Сахалінського нафтогазоконднсатного родовища ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

Нагадаємо, у липні 2023р Кабмін за пропозицією АРМА передав корпоративні права «Укрнафтобуріння» в управління ПАТ «Укрнафта».

За даними ExPro, «Укрнафтобуріння» наразі видобуває близько 45 млн куб м природного газу на місяць та входить у топ-3 приватних видобувних компаній України. У попередні роки компанія видобувала 0,8-0,9 млрд куб м природного газу на рік, скоротивши обсяги видобутку до 0,65 млрд куб м у 2022р.

Зупинка видобутку газу компанії призведе до значної втрати надходжень ресурсу. Депутат Кучеренко вважає, що в ситуацію мають втрутитися державні інституції та надіслав відповідні депутатські звернення.