БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниVorex заблокувала закупівлю безшовних обсадних труб «Укргазвидобування»

Vorex заблокувала закупівлю безшовних обсадних труб «Укргазвидобування»

23.04.2024

Компанія Vorex LLC 11 квітня 2024р звернулась до Господарського суду міста Києва із позовом до АТ «Укргазвидобування» (УГВ) про визнання недійсними відкритих торгів з закупівлі безшовних обсадних труб загальною протяжністю 232,9 км. Про це йдеться в ExPro Daily Gas.

Нагадаємо, УГВ в січні 2024р оголосило 4 тендери на закупівлю безшовних обсадних труб на Prozorro на загальну вартість 1,39 млрд грн (з ПДВ). У тендерах взяли участь три компанії: ТОВ «Нафтосервіс» з пропозицією 1,352 млрд грн, Vorex LLC – 1,155 млрд грн, ТОВ «Інтерпайп Україна» – 1,153 млрд грн, яке і перемогло в тендерах та очікує підписання договорів з УГВ.

Не погоджуючись із рішенням УГВ, Vorex LLC наприкінці січня 2024р подала скаргу до Антимонопольного комітету України (АМКУ) з приводу тендерних умов закупівлі труб. Як зазначила Vorex, тендерні вимоги були дискримінаційними по відношенню до іноземних компаній. Проте, АМКУ на початку лютого 2024р відмовив Vorex LLC у задоволенні скарги через відсутність доказів про неможливість виконання наведених в тендерній документації умов.

Проте, Vorex LLC в квітні 2024р звернулась до Господарського суду із позовом до УГВ. Крім того, Vorex LLC подала заяву про забезпечення позову шляхом заборони УГВ, а також його філіям укладати договори по замовленим безшовним обсадним трубам.

УГВ 12 квітня 2024р надіслало до суду заперечення проти вжиття заходів забезпечення позову Vorex – заборони укладати договори.

Господарський суд 16 квітня 2024р прийняв позовну заяву та призначив підготовче засідання на 20 травня 2024р. Також суд ухвалив заборонити УГВ та його філіям укладати договори по замовленим безшовним обсадним трубам до вирішення спору у справі та набрання рішенням законної сили.

Таким чином, «Укргазвидобування» не може підписати договори на постачання безшовних обсадних труб з «Інтерпайп Україна», яка перемогла в тендерах. Це ставить під загрозу виконання планів компанії зі збільшення видобутку.