БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 95

15 июня 2016
9 учасників взяли участь в тендері ПАТ «Укргазвидобування» на 100 операцій ГРП


9 учасників подали свої пропозиції на здійснення 100 операцій гідророзриву пласта (ГРП) в тендері ПАТ «Укргазвидобування». Комітет з конкурсних торгів УГВ оголошує про успішне завершення першого етапу тендеру. Серед учасників 6 іноземних компаній, серед них найвідоміші світові лідери нафтосервісного бізнесу, зокрема, Halliburton Ukraine, Schlumberger Services, Weatherford.

13 червня 2016
О. Семерак запросив представників бізнесу долучатися до реформування роботи Мінприроди


13 червня 2016 Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зустрівся із керівниками провідних бізнес-асоціацій України, з якими обмінявся думками щодо державного регулювання у сфері навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Головні зауваження та побажання представників бізнесу щодо функціонування та організації роботи виконавчих органів влади здебільшого стосувалися видачі різного роду дозволів та свідоцтв державної реєстрації, затягування у часі з оформленням деяких дозвільних документів, недосконалість вітчизняного законодавства.

08 червня 2016
Семерак анонсував реформування відомства


В Україні створять групу при Міністерстві екології при Міністерстві екології, яка розробить методи реформування системи надрокористування. Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба міністерства.

07 червня 2016
ПАТ «Укргазвидобування» оприлюднює фінансовий звіт за 2015 рік


Згідно фінансової звітності за 2015 рік дохід товариства склав 21 865 млн. гривень (без урахування ПДВ та акцизу). Власний капітал станом на 31 грудня 2015 року становив 42 305 млн. гривень, сума зобов’язань по отриманим позикам та несплаченим відсоткам – 3 143 млн. грн. На фінансовий результат, зокрема, вплинуло проведення в 2015 році переоцінки вартості основних засобів та капітальних інвестицій (станом на 31.12.2014), у відповідності до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). Це відобразилось в коригуванні фінансової звітності за 2014 рік та вплинуло на результати 2014 і 2015 років.

30 травня 2016
Громадськість Хорошівського району зацікавлена в прозорості видобувної галузі та закликає до обґрунтування розмірів санітарно-охоронної зони


24 травня 2016 року вселищіХорошевеХарківськоїобластівідбулосязасідання круглого столу «Відпрозоростівидобувнихкомпаній до порозуміння у громадах», в якому взяли участь селищний депутат Роман Нестеренко, голова громадськоїорганізації «Хорошівська громада» Ірина Юрасова, селищний голова Олег Коваль, представникисмт. Безлюдівка та Бабаї, експерти та організатори заходу, а такожпредставникизасобівмасовоїінформації.

25 травня 2016
Впровадження ІПВГ в Лебединському районі Сумщини привертає увагу до вирішення проблем соціальної інфраструктури

Як відомо, на території Лебединського району розташоване Новотроїцьке газоконденсатне родовище, яке експлуатується з 1974 року. На даний час родовище розробляє ГПУ «Полтавагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування». Для налагодження конструктивної бесіди 19 травня 2016 року в м. Лебедин Сумської області відбувся робочий круглий стіл «Прозорість видобутку вуглеводнів Лебединського району та її важливість для громад». Захід організовано ГО «НОВА Енергія» (м.Харків) за підтримки Лебединської районної державної адміністрації в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародногорозвитку (USAID).
24 травня 2016
Burisma у 2016 р. планує збільшити видобуток газу до 1,8 мрд куб. м


Група компаній Burisma, підконтрольна бізнесмену Миколі Злочевському, у 2016 році планує збільшити видобуток природного газу на 50% (з урахуванням ТОВ "Куб-Газ" - ІФ) - із 1,2 млрд куб. м до 1,8 млрд куб. м, повідомив головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Тарас Бурдейний. "Поточного року Burisma планує пробурити 16 свердловин завглибшки понад 4000 метрів і п'ять-сім свердловин завглибшки менше ніж 4000 метрів. Усе це дозволяє нам вийти на плановий обсяг видобутку 1,8 млрд кубометрів, але ми ставимо собі за мету наблизитися до відмітки 2 млрд кубометрів газу", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Укргазвидобування" обіцяє в цьому році 36 нових ділянок видобутку газу

Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, доповідаючи про плани компанії. За його словами, цього року перед компанією стоять такі технічні завдання:
- Забезпечення відновлюваності ресурсної бази коефіцієнту заміщення запасів на рівні 2х-2.5х
‒ Отримання 36 спецдозволів на нові ділянки
‒ Проведення масштабних сейсморозвідувальних робіт - залучення послуг по 2Д і 3Д
‒ Нарощування бази резервів за рахунок нових типів резервів - дорозвідка пластів
щільних порід в центральній частині регіону (Полтава, Харків) ...
12 травня 2016
Остап Семерак: "Міністерство представить нові підходи до надрокористування"


11 травня 2016 року, Міністр екології та природніх ресурсів України звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією підтримати створення прозорої процедури використання надр. Остап Семерак зазначив, що Міністерство екології та природніх ресурсів України вже має напрацювання щодо реформування даного напрямку роботи. Міністр повідомив, що 16 травня в міністерстві відбудеться нарада з приводу використання надр, де буде напрацьовано чіткий план дій і в подальшому винесено його на затвердження Уряду України.

06 травня 2016
Ініціатива прозорості дісталася до Талалаївського району Чернігівщини


У смт Талалаївка на Чернігівщині 27 квітня відбувся перший із трьох запланованих в області круглих столів з обговорення Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні та її значення для місцевих громад. Участь у заході взяли представники районної ради та райдержадміністрації, сільські і селищні голови, громадські активісти, представники місцевих підрозділів НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта».