БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 123

27 лютого 2015
На Полтавщині обговорили звітність видобувних компаній за стандартами EITI


У Полтаві відбулося громадське обговорення перспектив впровадження міжнародного стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) .nВ обговоренні взяли участь депутати Полтавської обласної ради, представники громадських організацій та територіальних громад Полтавщини.

27 лютого 2015
Надрокористувачі готові використовувати міжнародний стандарт звітності EITI для більшої прозорості взаємовідносин у галузі - Роман Сторожев


Левову частку доходів державного бюджету України формують видобувні компанії. Але непоінформованість суспільства про надходження від надрокористувачів та справедливому розподілі цих коштів часто призводить до того, що виникає недовіра до компаній, спотворення обсягів їх доходів. Завдяки імплементації стандарту EITI в першу чергу населення, а також бізнес та інвестори могли б спостерігати за платежами надрокористувачів державі і їх розподілом. Про це заявив президент асоціації «Надрокористувачі України» Роман Сторожев, виступаючи на конференції 25 лютого 2015 по застосуванню EITI в Україні.

27 лютого 2015
Вищий госпсуд залишив без задоволення касаційну скаргу «Голден Деррік»

Постановою Вищого господарського суду України (у складі колегії суддів: Коробенко Г.П, Прокопанич Г.К, Шаргала В.І.) від 26.02.2015 року залишено без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Голден Деррік», а постанову Київського апеляційного господарського суду від 17.12.2014 року та рішення господарського суду м.Києва від 05.11.2014 року - без змін. Таким чином, судом касаційної інстанції залишено в силі прийняті на користь Компанії рішення судів попередніх інстанцій у справі № 910/19414/14 про розірвання договору купівлі-продажу частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі по другому судовій справі.
Baker Hughes і «Надра України» обговорили сотрудічество у сфері нафтогазовидобування


Відбулася зустріч Голови правління ПАТ «Національна акціонерна компанія «Надра України» Ярослава Климовича з директором компанії Baker Hughes в Східній Європі Лукашем Островскі, під час якої українська сторона отримала пропозицію про співробітництво у сфері нафтогазовидобування. Зустріч ініціювали представники Baker Hughes у зв'язку з розширенням діяльності на території країн Східної Європи, повідомляє компанія.

27 лютого 2015
Секретаріат EITI закликає Україну активізувати дії для підготовки першого звіту


У ході зустрічі голови Секретаріату Ініціативи прозорості видобувних галузей Йонаса Моберга (Jonas Moberg) і регіонального директора Річарда Діона (Richard Dion) із зацікавленими сторонами, досягнута домовленість докласти максимум дій і зусиль, щоб Україна встигла опублікувати свій перший звіт у жовтні 2015 року, хоча дотримуватися цього дедлайну буде нелегко.

25 лютого 2015
Oil & Gas UK закликає уряд Великобританії скоротити податки і спростити складний податковий режим для нафтового і газового сектора


Видобуток нафти в британській секції Північного моря скоротилася в 2014 р на тлі збільшення витрат, високих податків і низьких цін на нафту, повідомляє асоціація нафтовидобувних компаній Великобританії Oil & Gas UK. При цьому в організації підкреслюють, що в сформованій ситуації необхідно збільшити інвестиції та проводити геологорозвідувальні роботи. Лобістська групи Oil & Gas UK закликає уряд скоротити податки і спростити складний податковий режим для нафтового і газового сектора на тлі падіння видобутку в Північному морі.

25 лютого 2015
Реформа газового ринку має стартувати з рамкового закону


Прийняття нової редакції Закону "Про ринок газу" стане першою "цеглиною" у побудові конкурентного та ефективного ринку, а також закладе надійну основу для повноцінної реформи відносин між його ключовими суб’єктами – відповідно до норм Третього енергетичного пакета ЄС. Такого висновку дійшли учасники круглого столу, що відбувся 23 лютого у Києві. Організатором заходу виступив аналітичний центр DiXi Group за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Дискусія також відбулася в рамках проекту "Покращення імплементації зобов’язань України в рамках Енергетичного Співтовариства через посилення ролі громадськості", що здійснюється DiXi Group за підтримки Європейського Союзу.

25 лютого 2015
Казахстан очікує суттєве збільшення видобутку нафти до 2020 року


Збільшення видобутку нафти до 86 мільйонів тонн в 2017 році і до 104 мільйонів тонн в 2020 році очікується в Казахстані, повідомив у середу перший віце-міністр енергетики країни Узакбай Карабалін, передає "Новости-Казахстан".

18 лютого 2015
Суд відмовив Ставицькому в поверненні частки в Сахалінському газродовищі


17 лютого 2015 року Вищий госпсуд України виніс фінальне рішення на користь НАК "Надра України". Про це йдеться у повідомленні компанії. Як зазначається, на засіданні Вищий госпсуд відмовив ТОВ "Голден Деррік" у задоволенні касаційної скарги за позовом НАК "Надра України" до ТОВ "Голден Деррік" про розірвання договору купівлі-продажу частки по одному з договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі, залишив рішення першої та другої інстанцій без змін.

16 лютого 2015
Р. Сторожев: В рамках прийняття нової редакції Закону «Про засади функціонування ринку природного газу» необхідно законодавчо закріпити норму про невтручання держави


В рамках прийняття нової редакції Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» необхідно законодавчо закріпити норму про невтручання держави у функціонування ринку за винятком випадків, коли це необхідно для усунення форс-мажорних обставин на ринку або забезпечення інших загальних інтересів, але лише за умови , що таке втручання буде короткостроковим.