БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаІнтерв’юЯкою буде видобуток вуглеводнів в 2013 році?

Якою буде видобуток вуглеводнів в 2013 році?

У 2011-2012 роках загальний видобуток нафти з газовим конденсатом в Україні скоротився, і швидше за все, ця тенденція збережеться в 2013 році. Державні компанії «Укргазвидобування», «Чорноморнафтогаз» і «Укрнафта», в якій «Нафтогазу України» належить контрольний пакет акцій, кілька років показують зниження. У наступному році падіння продовжиться, бо компанії практично не інвестують в буріння та освоєння нових родовищ. 

Видобуток природного газу в Україні може бути збільшена за рахунок приватних компаній. Протягом 2012 року «КУБ-Газ» і «Еско-Північ» збільшили видобуток, а у «Полтавської газонафтової компанії», «Пласт», «Укрнафтобуріння» вона стабільна. У 2013 році активні роботи по розробці газових родовищ приватним компаніями, швидше за все, будуть продовжені. 
 
Обсяги видобутку вугілля в 2011 році зросли на 9%, а в 2012-му - на 5%. У 2013 році урядове рішення про переведення частини українських ТЕЦ з природного газу на вугілля та мазут дозволить збільшити видобуток. Крім того, уряд планує побудувати підприємства з газифікації вугілля з метою заміщення природного газу, що також розширює ринок споживачів для вугільної промисловості. 
 
22 січня 2013 
Роман Сторожев, ЛігаБлоги