БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКитай домігся істотного успіху у видобутку сланцевого газу

Китай домігся істотного успіху у видобутку сланцевого газу

16 лютого 2015
Китай домігся суттєвого успіху у виробництві сланцевого газу. На родовищі в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі країни було отримано промисловий газовий потік висота якого склала 6 метрів. Як відзначають фахівці Управління земельних і природних ресурсів цього регіону Китаю, глибина, на якій залягає згадане родовище, становить 3568 метрів. Воно розташоване в багатьох вугіллям околиці міста Ордос.
 
Експерти припускають, що максимальна кількість газу, одержуваного тут, становитиме 50 тис куб. м. на день. А середня величина видобутку буде на рівні 19,5 тис куб. м. на день. Найбільше на цьому родовищі вміст метану. Його більше 87%. Такий показник за оцінками експертів, означає, що родовище є високопродуктивним. Коли видобуток на ньому вийде на рівень комерційного освоєння, ще не повідомляється.
 
Як не раз зазначали фахівці, Китай має великий потенціал виробництва сланцевого газу. І В Пекіні усвідомлюють, що розвідка й освоєння цих ресурсів має дуже важливе значення в подальшому економічному розвитку країни та забезпеченні її енергетичної безпеки. А також - в оптимізації енергетичної структури країни, економії енергоресурсів та зменшення викидів речовин, що порушують екологію.
 
Варто відзначити, що сланцевий газ став новим незалежним виглядом корисних копалин, який був нещодавно схвалений Держрадою Китаю. Сланцевий газ, в основі якого лежить метан, є чистим, високоефективним енергетичним і хімічним сировиною, головним чином використовується як споживчого газу, сировини для надання опалення в містах, подачі електрики, виробництва автомобільного палива і в хімічній промисловості.
 
 
16 лютого 2015
oil-gas-energy.com.ua