БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНа Полтавщині обговорили звітність видобувних компаній за стандартами EITI

На Полтавщині обговорили звітність видобувних компаній за стандартами EITI

27 лютого 2015
У Полтаві відбулося громадське обговорення перспектив впровадження міжнародного стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI) .nВ обговоренні взяли участь депутати Полтавської обласної ради, представники громадських організацій та територіальних громад Полтавщини.
 
Про стан справ з виконанням стандарту на національному рівні розповів Роман Ніцович, представник Асоціації «ЕнергоТранспарентність». Після загальної дискусії з'ясувалося, що на рівні Полтавської області буде дуже важко добитися звітності видобувних кампаній, адже зараз законодавство не зобов'язує їх це робити. Але всі підтримали пропозицію делегувати представника від полтавської громадськості до участі в Багатосторонньої групи зацікавлених сторін, яка вже працює на національному рівні.
 
Як відомо, на Полтавщині видобувається левова частка нафти і газу України. Також всі погодилися, що введення міжнародного стандарту прозорості наближає нас до відповідального використання природних ресурсів, які поступово вичерпуються. Тому потрібно вимагати від Уряду виконання взятих на себе зобов'язань.
 
У переліку заходів щодо реалізації плану дій з впровадження ініціативи «Партнерство» Відкритий Уряд «в 2014 - 2015 роках передбачено придбання Україною статусу відповідності стандартам Ініціативи щодо прозорості видобувних галузей.
 
У грудні 2015 національна правова база має бути приведена у відповідність до вимог стандарту EITI, підготовлений звіт українською та іноземною мовами за вказаними стандартом.
 
 
27 лютого 2015
oil-gas-energy.com.ua