БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниEITI не знак схвалення, а ознака змін - голова Міжнародного правління EITI

EITI не знак схвалення, а ознака змін - голова Міжнародного правління EITI

10 березня 2015
Клер Шорт, голова Міжнародного правління EITI, заявила, що членство в EITI це не знак схвалення, а ознака прихильності більш інформованому громадському обговорення, яке в свою чергу має призвести до кардинальних реформ. «Хоча EITI був введений в експлуатацію протягом майже 10 років і має в своєму складі приблизно 50 країн-членів, корупція в секторах нафти, газу та гірничодобувної залишається величезною проблемою», заявила Клер Шорт.
 
«Це впливає на світову політику і безпеку. Нинішня ситуація на Близькому Сході і в Росії та Україні є серйозною проблемою. Є мільйони людей, які продовжують жити в неприйнятних умовах убогості, в країнах, багатих на ресурси. […] Корупція і безгосподарність цих ресурсів впливає на права і свободи. […]І більша частина грошей, яка повинна сприяти створенню та вдосконаленню суспільства в кінцевому підсумку, за рахунок трансфертного ціноутворення та корумпованій еліті приховується в чужих краях для уникнення справедливого оподаткування», підкреслила голова Міжнародного правління EITI.
 
«Ми повинні робити більше, щоб інтегрувати EITI в державних системах; зробити звітності більш своєчасними та корисними; представити дані в більш доступній формі», заявила Шорт.
 
«Я з нетерпінням чекаю початку роботи з усіма зацікавленими сторонами протягом наступного року, щоб продовжувати удосконалювати EITI, що сприяє проведенню реформ, краще допомагає вирішувати проблеми корупції і дозволяє краще управляти природними ресурсами в інтересах народу», підкреслила голова EITI.
 
При цьому вона наголосила на тому, що EITI не передбачає миттєвого вирішення всіх проблем: «Як і в багатьох великих глобальних проблем, немає ніяких швидких рішень. Це займе деякий час та вимагатиме певних зусиль, однак забезпечить краще управління державними фінансами та поліпшить дотримання законодавства як в багатих країнах-споживачах, так і бідних. […] EITI може допомогти, але не є миттєвим засобом лікування», підсумувала Клер Шорт.
 
 
 
10 березня 2015
«Українська енергетика», за матеріалами EITI