БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВидобувачі закликають уряд Німеччини подбати про вітчизняну індустрію, вирішуючи долю фрекінгу

Видобувачі закликають уряд Німеччини подбати про вітчизняну індустрію, вирішуючи долю фрекінгу

Представники нафтової і газової промисловості Німеччини закликали уряд докласти зуслиль, щоб нові правила фрекінгу підтримували в майбутньому вітчизняне виробництво і технологічний розвиток. Міністерство охорони навколишнього середовища готує правову базу для регулювання буріння і обіцяє жорсткі екологічні аудити, які включають в себе заборону на буріння в водоохоронних зонах.
 
Проект закону бачили ЗМІ в листопаді минулого року,  уряд планує зупинити пряму заборону на видобуток методом фрекінгу. Закон має бути обговорений урядом до кінця березня. Обмеження фрекінгу може загрожувати розвитку німецького досвіду видобутку важкодоступних резервів, сказав Мартін Бахманн з Wintershall, підрозділу BASF.
 
Однак  опозиція фрекінгу залишається сильною через побоювання шкоди навколишньому середовищу, у зв'язку з чим  німецька влада і політики стали неохоче пропонувати нові дозволи на розвідку, навіть для звичайних технологій.
 
Німецька асоціація WEG стверджує, що буде штовхати виключення  потенційних запасів у заборонених зонах. Плани дозволити фрекінг лише на глибині 3000 метрів (3300 ярдів) виключає деякі звичайні газові родовища.
 
 
10 березня 2015
"Українська енергетика", за матеріалами Business Insider