БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниShell і Укргазвидобування припиняють роботи в Харківській області

Shell і Укргазвидобування припиняють роботи в Харківській області

12 березня 2015

 

Shell і Укргазвидобування обговорюють процес розірвання договору про спільну діяльність в Харківській області. Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії Shell в Україні. Так, повідомляється про завершення пошуково-розвідувальних робіт, здійснених в рамках договору про спільну діяльність компаній Shell і Укргазвидобування.
 
"Виходячи з отриманих результатів розвідки, сторони домовилися про те, що подальша діяльність в рамках проекту не є економічно доцільною, і погодили рішення про припинення дії договору", - зазначили в Shell. Для здійснення пошуково-розвідувальних робіт на території Харківської області було пробурено дві пошукові свердловини: Беляевская-400 (Первомайський район Харківської області) та Ново-Мечебилівська-100 (Близнюківський район Харківської області).
 
"Результати буріння допомогли досягти мети, яку мав пошуково-розвідувальний етап робіт за договором про спільну діяльність, а саме: було зібрано, опрацьовано та оцінено геологічні дані ділянок, що перебувають у зоні співпраці. Зараз свердловини готують до ліквідації, почався процес підготовки бурових майданчиків в рекультивації. Всі роботи ведуться відповідно до вимог чинного законодавства України, міжнародних природоохоронних стандартів і стандартів діяльності компанії "Шелл", - сказано в повідомленні.
 
Британська компанія заявляє, що в період виконання робіт у повному обсязі виконано програму соціальних інвестицій, в рамках якої для допомоги сільським громадам Первомайського та Близнюківського районів було виділено близько 2,7 млн ​​грн. Нагадаємо, Shell та ПАТ Укргавідобування в 2011 році оновили договір про спільну діяльність. Договір передбачає буріння трьох пошукових свердловин, розвідку і видобуток вуглеводнів в ущільнених пісковиках на площі близько 1,3 тис кв. км.
 
 
12 березня 2015
ЛIГАБiзнесIнформ