БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниShell та Statoil опинилися серед переможців на розробку 11 індонезійських родовищ нафти та сланцевого газу

Shell та Statoil опинилися серед переможців на розробку 11 індонезійських родовищ нафти та сланцевого газу

18 березня 2015
Великі нафтові й газові компанії Shell, Statoil і Petronas стали переможцями на розробку 8 родовищ природного газу і трьох родовищ сланцевого. Про це заявили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Індонезії. Вісім родовищ природного газу є одними з 13, які були запропоновані урядом ще минулого року. На інші п’ять родовищ не вдалося залучити інвесторів. Компанії-переможці взяли на себе зобов'язання витрачати 144,25 млн дол. на проведення геологорозвідувальних робіт протягом трьох років на 11 родовищах.
 
Варто відзначити, що це вперше за всю історію Shell, коли компанія безпосередньо увійшла до видобувного сектору Індонезії. Нагадаємо, наразі країна активно працює над збільшенням розвідки й діяльності з розробки родовищ. Метою подібних планів є поступове зниження видобутку нафти на старіючих родовищах. Видобуток нафти в Індонезії досяг свого піку на рівні 1,6 млн барелів на день у 1995 році і з того часу впав. Відтоді країна змушена покладатися на імпорт для задоволення своїх потреб в енергоресурсах.
 
 
18 березня 2015
«Українська енергетика», за матеріалами Platts