БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ Запорізькій області у підприємства відібрали гранітне родовище

У Запорізькій області у підприємства відібрали гранітне родовище

25 березня 2015
Куйбишевська міжрайонна прокуратура повернула у власність держави земельну ділянку загальною площею майже 60 га та вартістю понад 1,3 млн. грн. За інформацією прес-служби прокуратури Запорізької області, в 2005 році Куйбишевський гранітний кар'єр отримав спеціальний дозвіл на користування надрами і використовував цю землю для розробки родовища граніту.
 
Однак у 2009 році Міністерство охорони навколишнього природного середовища зупинило дію дозволу, а пізніше взагалі анулювало його. Також встановлено, що підприємство кілька років не платило податок на землю, в результаті чого його заборгованість перед бюджетом перевищила 155 тисяч гривень. Щоб захистити інтереси держави, міжрайонна прокуратура звернулася до Господарського суду Запорізької області з позовом про припинення права підприємства - порушника на постійне користування земельною ділянкою, скасування відповідного держакта, а також з вимогою повернути землю родовища у власність держави.
 
Позовні вимоги прокуратури були повністю задоволені. Зараз судове рішення повністю виконано - відбулася фактична і документальна передача земельної ділянки у власність держави, про що складено відповідні акти прийому-передачі.
 
 
 
25 березня 2015
www.geonews.com.ua