БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниРада розгляне законопроекти щодо залучення іноземних інвесторів в енергетику

Рада розгляне законопроекти щодо залучення іноземних інвесторів в енергетику

31 березня 2015

 

Верховна Рада України наступного тижня розгляне законопроекти щодо залучення іноземних інвесторів в енергетику. Про це в ході конференції «День енергоефективності» повідомив голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.
 
«Ми спільно з авторами з різних партій коаліції подали законопроекти 13/13 14/09. Ці законопроекти встановлюють механізм, за яким інвестор має абсолютно чіткі гарантії, підписуючи енергосервісний контракт, що він з одного боку вкладає кошти в енергомодернізації, а з іншого боку він протягом певного періоду, скільки буде потрібно згідно з договором, буде отримувати свою віддачу. Чисто суму економії, яка утворюється завдяки його інвестиціям, тобто, немає економії - немає віддачі для інвестора. Держава в цих умовах не ризикує жодної копійкою, тобто вона не робить ніяких бюджетних вкладень », - розповів він. За його словами, відповідні законопроекти вже прийняті в першому читанні.
 
«Вони підготовлені до другого читання, внесені консолідовані поправки експертного середовища. На сьогоднішній день вже проведено обидва профільних комітети - це комітет з промислової політики і підприємництва, а також бюджетний комітет. Ці законопроекти готові до прийняття Верховною Радою в цілому як закони, і ми будемо ставити їх на розгляд на наступному сесійному тижні », - сказав Галасюк.
 
Він зазначив, що їх прийняття дозволить у перспективі забезпечити зменшення енергоспоживання бюджетними установами, число яких досягає 98 тис., На 1 млрд кубічних метрів газу на рік. Крім цього, прийняття зазначених законопроектів сприятиме зменшенню енергоспоживання в бюджетному секторі на 20-30%, а також сприятиме залученню приватних інвестицій на більш ніж 250 млрд грн. Нагадаємо, остаточна розробка реформи енергетичного сектора України повинна завершитися до 12 червня.
 
 
31 березня 2015
www.oil-gas-energy.com.ua