БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСША планують дозволити компаніям розвідку і видобуток в Арктиці

США планують дозволити компаніям розвідку і видобуток в Арктиці

01 квітня 2015
Кабінет міністрів США в даний час розглядає можливість надання видобувним компаніям права починати бурові роботи в Арктиці - в районах штату Аляска, а також на півночі Атлантичного океану. Як свідчить текст розробленої Департаментом внутрішніх справ резолюції, в 2017-2022 роках передбачається віддати в оренду ряду корпорацій, що займаються виробництвом вуглеводневих ресурсів, 10 ділянок в акваторії Мексиканської затоки, 3, розташованих на арктичному шельфі Аляски і 1 - на півночі Атлантики. Відповідні заявки на право експлуатації цих ділянок приймалися аж до 30 березня поточного року.
 
Офіційна статистика Сполучених Штатів зазначає, що в даний час видобуток вуглеводневої сировини в країні зростає рекордними темпами. Тим не менш, мав місце в минулому році сланцевий бум, як прогнозують аналітики з Національної ради з нафти при Міністерстві енергетики США, може тривати не більше 10 років. Приблизно така ж кількість часу знадобиться на проведення розвідки, організацію видобутку, а також налагодження поставок видобуваються вуглеводнів на світовий ринок з морських родовищ. Фахівці настійно радять федеральному уряду поквапитися з відкриттям Аляски для видобувних компаній.
 
Слід зазначити, що в минулому році британо-голландська нафтогазова корпорація Royal Dutch Shell звернулася з пропозицією до уряду США. Вона представила план з організації видобутку вуглеводневої сировини в Чукотському морі з використанням двох бурових платформ обсягом понад 400 тис барелів на день. Однак проти подібних планів видобувних компаній активно виступають природозахисні організації.
 
 
1 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua