БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниБританська UK Oil and Gas Investments відкрила нове родовища нафти неподалік від Лондона

Британська UK Oil and Gas Investments відкрила нове родовища нафти неподалік від Лондона

09 квітня 2015

 

Геологорозвідувальна компанія UK Oil and Gas Investments (UKOG) оприлюднила попередні розрахунки запасів родовища нафти, виявленого неподалік від Лондона. Як пише The Telegraph, сумарні видобувні запаси родовища - близько 8,6 млрд барелів, що відповідає приблизно 20% всієї нафти, викачаної з родовищ Північного моря за останні 40 років. Якщо виходити з поточної ціни в $ 58 за барель, нафта родовища коштує близько $ 500 млрд. Це найбільше сухопутне родовище, відкрите у Великобританії за останні 30 років.
 
На новини про відкриття котирування акцій UKOG 9 квітня підскочили втричі, пише The Guardian. Родовище знаходиться в 50 км від Лондона, неподалік від аеропорту Гатвік. Його сумарні запаси оцінюються в 50-100 млрд барелів. Нафтоносні формації знаходяться на глибині близько 800 і 900 м. Виконавчий директор UKOG Стівен Сандерсон розповів порталу EnergyVoice, що компанія, виходячи з віддачі схожих формацій в США та Західній Сибіру, ​​розраховує на 5-15% извлекаемой нафти, що дозволить їй до 2030 забезпечити 10-30% потреб Великобританії в нафти. Більшість експертів вважають, що UKOG доведеться використовувати гідророзрив пласта, проте сама компанія заявила, що щонайменше на деяких ділянках видобуток можливий без застосування цього методу.
 
Сандерсон уточнив, що сама нафтоносна провінція під Лондоном, яку називають «британським Далласом», відома вже давно. Однак його компанія вперше за 30 років пробурила в цьому районі досить глибокі свердловини, також відкриттю сприяли новітні технології обробки даних. Разом ці чинники дозволили докорінно переглянути оцінку щільності запасів - з 7,7 млн ​​до 61 млн барелів на квадратну милю.
 
 
За матеріалами The Telegraph
 
 
09 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua