БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПрокуратура арештувала активи «Сервіс Ойл» Бєлоруснефті на 4 млрд грн

Прокуратура арештувала активи «Сервіс Ойл» Бєлоруснефті на 4 млрд грн

16 червня 2022
 
Офіс генерального прокурора України повідомляє, що у Києві арештували активи компанії-резидента Білорусі «Сервіс Ойл», що є сервісною нафтогазовою компанією та входить до складу «Белоруснефть».
 
За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва арештовано корпоративні права «Сервіс Ойл» у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтованою вартістю 3 млрд грн. Наразі вживаються заходи щодо передачі цього майна в управління АРМА.
 
За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання білоруської компанії «Бєлоруснефть».
 
У межах слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України. Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою (ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Довідка EхPro
 
ТОВ «Сервіс Ойл» - дочірнє підприємство РУП «ПО «Белоруснефть» в Україні, засноване в 2012р. Компанія здійснює наступні види діяльності: капітальний і поточний ремонт нафтових і газових свердловин, буріння свердловин, проектування і розробка нафтогазових родовищ, сейсморозвідувальні роботи 2D и 3D, обробка і інтерпретація сейсмічних даних, колтюбінгові послуги. Директор: Сергій Кравченко.