БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ 2015 році в Казахстані будуть укладені нові контракти на надрокористування

У 2015 році в Казахстані будуть укладені нові контракти на надрокористування

21 квітня 2015
Очікується, що в 2015 році в Казахстані будуть укладені нові контракти на надрокористування. Про це повідомили Trend в міністерстві енергетики Казахстану. «У 2015 році уряд Казахстану прийняв постанову «Про укладення контракту на поєднану розвідку і видобуток на ділянках «Абай» і «Ісатай», розташованих в казахстанській частині Каспійського моря», - сказали в міністерстві. В даний час міністерство енергетики Казахстану розглядає проект контракту на надрокористування по ділянці «Ісатай». По ділянці «Абай» проект контракту на адресу міністерства не надходив, зазначили у відомстві.
 
Блок «Абай» розташований в казахстанській акваторії Каспію, в 60-70 кілометрах на північний захід від узбережжя півострова Бузачі. Глибина моря на блоці становить 8-10 метрів. Геологічні запаси вуглеводнів на блоці «Абай» оцінюються в 337 мільйонів тонн нафтового еквівалента. Компанія «КазМунайГаз» і норвезька "Statoil" в березні 2011 року підписали угоду про принципи співробітництва щодо блоку «Абай». При цьому всі витрати на стадії розвідки "Statoil" повинна була взяти на себе. У 2013 році компанія "Statoil" повідомила міністерство нафти і газу Казахстану про своє рішення вийти з проекту «Абай». Ім'я нового партнера «КазМунайГаз» за проектом досі не названо.
 
У квітні 2014 індійська "ONGC Videsh" повідомила про те, що їй запропоновано вступити в проект, проте інформації про придбання частки в проекті цією компанією поки немає. Ділянка «Ісатай» розташована в акваторії казахстанського сектора Каспійського моря, в 45 кілометрах на північ від узбережжя півострова Бозаші. Глибина води на ділянці «Ісатай» становить чотири-вісім метрів. У червні 2014 «КазМунайГаз» і італійська компанія ENI підписали угоду про реалізацію проекту.
 
За матеріалами Trend
 
 
 
21 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua