БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ США планують посилити стандарти захисту бурових від викидів

У США планують посилити стандарти захисту бурових від викидів

24 квітня 2015
У США можуть незабаром затвердити нові правила буріння на шельфі, повідомляє MarketWatch. Міністерство внутрішніх справ підготувало більш суворі стандарти для противикидного обладнання, яке призначене для герметизації свердловин в надзвичайних ситуаціях. Жорсткість стандартів, як розраховують в уряді, допоможе запобігти аварії, подібні події п'ять років тому вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці неподалік від узбережжя Луїзіани. Тоді загинуло 11 людей і стався один з найбільших розливів нафти в історії США. До катастрофи, як показало розслідування, привів відмова противикидного обладнання.
 
За заявою прес-служби МВС США, з тих пір відомство ввело два нових правила, що забезпечують безпеку буріння - більш жорсткі вимоги, що стосуються обсадних труб і методів цементування свердловин. У міністерстві підкреслили, що нинішній документ повністю відповідає запитам суспільства, яке давно закликає американські власті зробити все для запобігання надалі розливів нафти.
 
З моменту катастрофи в Мексиканській затоці екологи домагаються від Конгресу прийняття спеціального закону, де були б прописані стандарти безпеки бурових робіт. Однак за минулі після аварії роки законодавці не прийшли до єдиної думки з низки питань, зокрема з приводу міри відповідальності нафтових компаній за шкоду, яка розливи нафти завдають природі.
 
Противикидне обладнання являє собою систему клапанів висотою в кілька поверхів. Воно знаходиться під водою і в надзвичайній ситуації має ізолювати проблемну свердловину і перекрити її.
 
 
24 квітня 2015
oil-gas-energy.com.ua