БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЩодо надання висновку стосовно можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування

Щодо надання висновку стосовно можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування

12 мая 2015
Відповідно до статті 49 Водного кодексу України, органи, уповноважені на видачу дозволу на спеціальне водокористування, зобов’язані протягом п’яти календарних днів з дня надходження заяви на отримання дозволу на спеціальне водокористування надіслати завірені ними копії відповідних документів, у тому числі, у разі використання підземних вод – до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр (Держгеонадра України).
 
Принагідно інформуємо, що відмітка про засвідчення копій документів регламентується п.п. 76, 77 Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1242. Разом з тим повідомляємо, що порядок засвідчення копій документів визначено Національним стандартом України Державної уніфікованої системи документації, Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації «Вимоги до оформлювання документів» (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 №55.
 
Виходячи з вищевикладеного, Держгеонадра України розглядають та надають висновки стосовно можливості видачі дозволів на спеціальне водокористування щодо матеріалів, які відповідають вимогам статті 49 Водного кодексу України та завірені згідно з вищезазначеним нормативно-правовим актом.
 
 
12 травня 2015
Держгеонадра України