БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини"Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" з початку війни скоротив видобуток газу на 2% - Вітренко

"Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" з початку війни скоротив видобуток газу на 2% - Вітренко

22.09.2022

НАК "Нафтогаз України" знизила видобуток газу з початку російської агресії на 2% до довоєнного рівня, тоді як приватні газовидобувні компанії – на 11%.

Про це повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко під час круглого столу "Українські держпідприємства під час війни", організованого проєктом USAID "Діяльність у рамках реформи державних підприємств України" (SOERA), передає "Інтерфакс-Україна".

"На заході країни ми збільшуємо видобуток, на сході у нас падіння є, але воно незначне. Загалом у нас падіння до довоєнного часу приблизно на 2%. Це навіть краще, ніж у приватних компаній, у яких зазвичай все краще, – у них падіння 11%, а у нас 2%, тобто набагато менше", – зазначив він.

Вітренко також додав, що "Нафтогаз", незважаючи на війну, реалізує стратегічні проєкти у сфері газовидобутку, які не зупинялись.

"Це стратегічні проєкти і у газовидобутку, наприклад, горизонтальне буріння, освоєння нетрадиційних колекторів, що ми продовжуємо робити", – наголосив глава НАК.

Раніше Юрій Вітренко повідомляв, що "Нафтогаз України" планує отримати вже цього року додаткові обсяги видобутку газу на звільнених від окупантів територіях Харківської області.

За його словами, видобуток газу на звільнених територіях, який компанія може отримати додатково, становить приблизно 1 млн куб. м на добу, і навіть більше. Це фактично дає можливість повернутися до довоєнного рівня видобутку.

"Укргазвидобування" у січні-червні 2022 року скоротило відпуск товарного газу на 1,5% порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 6,31 млрд куб. м.