БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКомітет надрокористування ЄБА очолив екс-голова Держгеонадр Дмитро Кащук

Комітет надрокористування ЄБА очолив екс-голова Держгеонадр Дмитро Кащук

05.10.2022

Наразі Комітет обʼєднує видобувачів руд золота, мінеральної води, піску, вапняків, глин, крейди, гіпсу, бурштину і лабрадориту
Екс-Голова Державної служби геології та надр України Дмитро Кащук очолив Комітет надрокористування Європейської Бізнес Асоціації. Новий комітет Асоціації розпочав свою роботу у вересні 2022 року. Заснування Комітету надрокористування ініціювала Геологічна інвестиційна група. Повідомляє NADRA.info із посиланням на матеріали Асоціації.

Комітет надрокористування Європейської Бізнес Асоціації об’єднав 10 міжнародних та українських компаній, що здійснюють видобування корисних копалин, є професійними радниками у сфері користування надрами та мають спільне бачення щодо розвитку галузі:

Геологічна інвестиційна група
Avellana Gold
CRH
Dyckerhoff Cement
IDS Group
Right Solution
Інклюз-8
Кривий Ріг Цемент
Україна Капітал
Укррічфлот
Перша зустріч учасників Комітету, під час якої були визначені його пріоритети діяльності, відбулася 23.09.2022.

До пріоритетів Комітету входить підготовка експертних матеріалів, активна участь у напрацюванні профільного законодавства, приведення його у відповідність до норм та стандартів ЄС, ефективний діалог з владою для покращення прозорості та зрозумілості державної політики у галузі, пошук потенційних партнерів, в тому числі міжнародних, для перетворення надрокористування на інвестиційно привабливу галузь економіки України.

Геологічна інвестиційна група – юридично-геологічна консалтингова компанія. Засновниця і очільниця компанії – адвокатка, депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун. Директор з розвитку ТОВ «Геологічна інвестиційна група» Дмитро Кащук в травні-грудні 2014 року обіймав посаду Голови Державної служби геології на надр України. Геологічна інвестиційна група була титульним спонсором VII Міжнародної науково-практичної Конференції ДКЗ “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування” в листопаді-грудні 2021 р.

https://bit.ly/3yewrlq