БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ та чеська MND домовились сумісно розвідувати родовища на заході України

УГВ та чеська MND домовились сумісно розвідувати родовища на заході України

12.10.2022

За інформацією УГВ, компанії планують поєднати свої знання західного регіону України для розкриття потенціалу ще невивчених ділянок у Карпатах.

"Ми продовжуємо залучати міжнародних партнерів для збільшення запасів українського газу, не очікуючи завершення війни. Більше того, в умовах енергетичного шантажу росії це питання навіть набуло ще більшої актуальності. Впевнений, що наша співпраця з MND Group забезпечить розвиток нових можливостей для зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв", – повідомив Олег Толмачев, директор дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування".

Він підкреслив, що карпатський регіон наразі – це один з найбільш безпечних регіонів, де можливий запуск нових проєктів.

"Ми раді підтримати Україну у такий складний час та долучитись до нових проєктів з розвитку видобутку вуглеводнів. Адже питання енергетичної безпеки Європи – це те, від чого залежить наше майбутнє. Наш український підрозділ вже має успішні видобувні проєкти у Карпатському регіоні", – зазначила Яна Гамршмідова, директорка енергетичного дивізіону MND Group.

Вона додала, що досвід фахівців "Укргазвидобування", які працюють у цьому регіоні не одне десятиліття, буде цінним для спільного пошуку нових видобувних можливостей.

Компанія MND входить до групи KKCG, яку заснував чеський підприємець Карел Комарек. Компанія зосереджується на різних сферах в енергетичному секторі: від видобутку нафти та газу до виробництва енергії з відновлюваних ресурсів, таких як геотермальна або вітрова енергія, з особливою увагою до екологічно чистих технологій.

MND також забезпечує чеські домогосподарства газом та електроенергією. Окрім Чехії, MND Group також працює в Україні, Німеччині та Італії. Зокрема, з 2014 року MND здійснює розвідку та видобування на п'яти нафтогазових родовищах в Україні.

АТ "Укргазвидобування" є найбільшим підприємством з видобутку газу у Центральній та Східній Європі, в Україні забезпечує понад 70% видобутку природного газу. УГВ забезпечує повний цикл виробництва вуглеводнів: від пошуку і розвідки родовищ нафти і газу до розробки і видобутку, переробки вуглеводнів і реалізації продукції нафтопереробки. Компанія входить до Групи "Нафтогаз".

Як повідомляла "Українська енергетика", "Укргазвидобування" у 2021 році скоротило валовий видобуток природного газу на 4% (на 0,564 млрд куб. м) – до 13,669 млрд куб. м, товарного газу – на 3,8%, (на 0,516 млрд. куб. м) до 12,932 млрд. куб. м.

У минулому році компанія пробурила та підключила до наземної інфраструктури 50 нових свердловин, провела 243 капремонти свердловин, здійснила 609 колтюбінгових операцій, 105 операцій ГРП, 11 операцій з буріння бічних стволів, обладнала системою механізованого видобутку 77 свердловин.