БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЕкс-гендиректор мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив компанії «Укрнафта» й «Укртатнафта».

Екс-гендиректор мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив компанії «Укрнафта» й «Укртатнафта».

10.11.2022

«Укрнафту» й «Укртатнафту», на початку цього тижня держава відібрала у підприємця Ігоря Коломойського і його партнерів, пославшись на війну.

В «Укртатнафті Корецький змінив Павла Овчаренка, в Укрнафті – Олега Геза.

Сергій Корецький з 2007 року був генеральним директором керуючої компанії ГК "Континіум", а з 2013-го розвивав мережу заправок цієї групи – WOG.

Саме за його керування на посаді компанія запустила WOG CAFE в потягах Інтерсіті. У жовтні 2018 року Корецький залишив WOG, зазначивши, що планує розвивати власний проєкт. У вересні 2019 року стало відомо, що він з партнером Остапом Неходою створили у Швейцарії трейдерську компанію Centurion Group SA.

Також він створив мережу кафе під брендом Idealist Coffee.

Довідка «Енергобізнесу»: «Укрнафта» – найбільший видобувник нафти в Україні. Компанії належить майже 2000 нафтових і газових свердловин, а також мережа з 537 АЗС. 

Акції компанії належать НАК "Нафтогаз України" (належить 50% + акція), неформальна група Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова  (42% акцій), міноритарні акціонери.

За 2021 рік «Укрнафта» видобула майже 1,5 млн тонн нафти та 1,1 млрд кубів природного газу. За 2020 рік «Укрнафта» отримала 35,5 млрд грн доходу та 4,27 млрд грн прибутку.

«Укртатнафта» – найбільший в Україні нафтопереробний завод, розташований у Кременчуці. Понад 50% Укртатнафти належить офшорним компаніям Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та Олександра Ярославського. Ще 43% акцій заводу належать НАК "Нафтогаз України".

2021 року компанія поставила на український ринок майже 40% бензину та 14% дизелю. Проєктна потужність заводу – 18,6 млн тонн пального на рік. Завод сильно постраждав від обстрілів Росією.