БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГоловним у планах на 2023 рік буде збільшення власного видобутку, - Голова НАК.

Головним у планах на 2023 рік буде збільшення власного видобутку, - Голова НАК.

18.01.2023

Про це голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов повідомив у кулуарах "Українського дому", співорганізаторами якого виступили Фонд Віктора Пінчука, Western NIS Enterprise Fund та Horizon Capital, у Давосі, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Так буде завжди, починаючи з цього року, що готуватимемось до двох ОЗП одразу. Ми не можемо щороку згадувати у вересні, що настав час і треба десь брати газ. Ми це будемо робимо завчасно. Вже зараз робимо розрахунки на ОЗП 2023/2024 років", – наголосив він.

Чернишов прогнозує, що наступний опалювальний сезон буде нітрохи не легшим за нинішній, і Україна має розраховувати на власні сили.

Голова НАК вказав, що пріоритетом компанії наразі є проходженя цієї зими та підготовка до наступної.

 

Він також вказав на те, що гарантовані запаси газу, які має Україна, у тому числі завдяки міжнародним партнерам, дають впевненість у успішному проходженні другої половини нинішнього опалювального сезону.

Окрім того, з урахуванням теплої зими, Україна споживає менше газу, але країні потрібні додаткові обсяги для виробництва електроенергії, яка необхідна через масовані ракетні удари, що зазнає енергосистема з 10 жовтня. пояснив голова НАК.

Водночас, додав він, збереження рівня видобутку, надання запозичень та імпорту ресурсу дозволяють прогнозувати цілком прийнятні запаси газу на кінець ОЗП.