БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Львівгазвидобування» попри війну в 2022р наростило видобуток газу на 2,5%

«Львівгазвидобування» попри війну в 2022р наростило видобуток газу на 2,5%

24.02.2023

«Львівгазвидобування», яке є західною філією АТ «Укргазвидобування», в умовах повномасштабної війни збільшило видобуток природного газу більш, ніж на 2,5%. Про це повідомив головний інженер «Львівгазвидобування» Ростислав Лило для Leopolis.news.

«Усі цехи «Львівгазвидобування» завершили минулий рік із позитивним результатом. Для цього кожен на робочому місці зробив все, що міг. Це спільний результат», - каже Лило.

Однією з перемог інженер вважає введення в експлуатацію нової дотискуючої компресорної станції (ДКС) в Карпатах. А також запуск власної системи осушки газу в карпатському регіоні, що дозволило подавати у систему газ, який відповідає міжнародним стандартам.

Також «Львівгазвидобування» нарощує обсяги буріння. У 2023р очікується суттєвий приріст видобутку газу з нових свердловин. «Проводиться уточнення геологічних моделей родовищ для підбору свердловин-кандидатів для буріння. Запланована ціла серія геологічних досліджень на тих родовищах, котрі у нас є фактично в розробці», - зазначив Лило.

За розрахунками ExPro, «Львівгазвидобування» у 2022р видобуло майже 800 млн куб м природного газу, на 3% більше, ніж у 2021р. «Львівгазвидобування» залишається найбільшою газовидобувною компанією Заходу України.