БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини"Укрнафта" проводить організаційно-технічні заходи для збільшення видобутку

"Укрнафта" проводить організаційно-технічні заходи для збільшення видобутку

05.05.2023

Протягом першого кварталу 2023 року "Укрнафта" провела низку організаційно-технічних заходів на свердловинах. Це дозволило збільшити середньодобовий видобуток більше ніж на 100 тонн.

Про це повідомив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький на своїй сторінці у Facebook.

"Зокрема, перевід на інший горизонт однієї свердловини у Східному нафтогазоносному регіоні дозволив отримати середньодобовий дебіт в 34,1 тонни нафти. Станом на кінець березня з цієї свердловини вже отримано 1100 тонн нафти та 100 тисяч кубометрів нафтового газу", – зазначив він.

Крім того, було проведено понад 10 складних операцій на інших родовищах. Завдяки цим роботам, на деяких свердловинах вдалося підвищити дебіт в чотири рази, що сукупно принесло понад 100 додаткових тонн добового дебіту нафти та близько 30 тисяч кубометрів нафтового газу.

Як повідомляла "Українська енергетика", "Укрнафта" планує у 2023 році збільшити видобуток нафти на 6% та має потенціал суттєво збільшити його протягом наступних 5 років. Вже в цьому році заплановано буріння трьох нових свердловини та трьох бокових стовбурів. Для чого збирається інвестувати рекордні 5,5 млрд грн у буріння, ремонти та спецдозволи на нові родовища.

У 2022 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти з конденсатом на 8,6% порівняно з 2021 роком – до 1,37 млн тонн.

Компанія має 85 спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів. На її балансі знаходяться 1791 нафтова та 147 газових свердловин. Компанії належить 537 АЗС, з яких станом на кінець грудня 2022 року працювало 449. Інші були або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебували на тимчасово окупованих територіях.