БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУряд продовжує реформувати систему користування надрами

Уряд продовжує реформувати систему користування надрами

22.05.2023

Кабінет міністрів України затвердив порядок функціонування єдиної державної електронної геоінформаційної системи користування надрами.

На сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України наголошується, що впровадження такої системи – це важлива складова великої реформи галузі та ще один крок до її повної діджиталізації.

Система надаватиме доступ до 17 баз даних та реєстрів. Серед них – державний фонд надр України, державні реєстри спецдозволів, нафтових, газових і артезіанських свердловин, державний водний кадастр, державний геологічний вебпортал, зазначено у повідомленні.

"Принцип "всі ресурси та інформація у швидкому доступі на одній платформі" дозволить бізнесу проводити власні вишукування, обирати об’єкти та приймати інвестиційні рішення, не виходячи з офісу. А громадськість матиме відкритий доступ до довкіллєвих даних", – пояснив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Він вважає це важливим, адже залучення інвестицій та розвиток сталого надрокористування, де збережений баланс із захистом довкілля, є одним з пріоритетів політики уряду та президента. Від цього залежить наша економіка сьогодні та повоєнна відбудова України вже завтра.

"Україна визначила для себе шлях спільної роботи з ЄС для досягнення незалежності від російських ресурсів і посилення ресурсної безпеки. Ми разом з Державною службою геології та надр України прагнемо стати повноцінним учасником європейської Стратегії розвитку сфери критичної сировини до 2030 року та докладаємо для цього максимум зусиль. І кожне рішення у галузі наближає нашу країну до цих цілей", – підкреслив Руслан Стрілець.