БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укрнафта» та АРМА підписали договори управління активами «Укрнафтобуріння» без дозволу АМКУ

«Укрнафта» та АРМА підписали договори управління активами «Укрнафтобуріння» без дозволу АМКУ

14.06.2023

ПАТ «Укрнафта» та Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), підписали договори управління активами – корпоративними правами в статутному капіталі підприємств, що розробляють Сахалінське родовище у Харківській області (ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», ТОВ «Іст Юроуп Петролеум», ТОВ «Сахалінське» та ТОВ «Сіріус-1»), та на які було накладено арешт у кримінальному провадженні. Про це повідомляє пресслужба «Укрнафти».

Тим не менше, «Укрнафта» поки не приступила до управління активами, оскільки не отримала дозвіл на концентрацію від Антимонопольного комітету України. «Укрнафта» та АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл 1 червня 2023р.

Нагадаємо, Кабмін 23 травня передав активи ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» та інших компаній, що розробляли Сахалінське родовище (ТОВ «Сіріус-1», ТОВ «Сахалінське» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум») в управління ПАТ «Укрнафта».

Активи компаній було арештовано та передано на баланс АРМА на підставі кримінального провадження щодо отримання ліцензії та розробки Сахалінського родовища газу (Харківська область).

Кабмін за пропозицією АРМА передав компанії в управління «Укрнафти» за спрощеною процедурою, яку застосовують, зокрема, якщо є ризик збою або переривання постачання природного газу. Тим не менше, УНБ відхиляло такі заяви.

«Укрнафтобуріння» є однією з найбільших газовидобувних компаній України. За оцінкою ExPro, компанія у 2022р входить у топ-3 приватних газовидобувних компаній країни.