БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАМКУ оштрафував «Полтавську бурову компанію» за концентрацію без дозволу

АМКУ оштрафував «Полтавську бурову компанію» за концентрацію без дозволу

04.08.2023

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 3 серпня 2023р оштрафував на 170 тис грн ТОВ «Полтавська бурова компанія» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Мова йде про придбання «Полтавською буровою компанією» у 2020р частки у статутному капіталі ТОВ «Інвестиційна Компанія «Комфорт Капітал», що перевищує 50% голосів у вищому органі управління товариства, без отримання необхідного дозволу АМКУ на цю концентрацію.

Оскільки відповідні вартісні показники, з урахуванням відносин контролю, за підсумками 2019р перевищували порогові значення, то концентрація потребувала попереднього дозволу АМКУ.

Заява учасників концентрації про надання дозволу на концентрацію надійшла 30 березня 2023р, задовго після її здійснення.

Під час розгляду справи про порушення, АМКУ встановив, що здійснення концентрації не призвело до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, оскільки на момент придбання «Інвестиційна Компанія «Комфорт Капітал» займалася наданням послуг оренди комерційної нерухомості в межах Полтави, а група покупця у цей період не діяла на відповідному ринку. З огляду на це АМКУ дозволив заявлену концентрацію.

Довідка ExPro

ТОВ «Полтавська бурова компанія» - найбільша приватна бурова компанія України, що здійснює буріння, капітальний ремонт, інтенсифікацію та відновлення свердловин. Підприємство надає повний комплекс сервісних послуг, станом на 2021р володіючи 20 буровими установками та маючи у штаті 750 спеціалістів.