БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУкргазвидобування завершує буріння другої свердловини на Берестянській ділянці, готується до 3D сейсміки на Бузівському

Укргазвидобування завершує буріння другої свердловини на Берестянській ділянці, готується до 3D сейсміки на Бузівському

17.08.2023


Київ. 17 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ Укргазвидобування (УГВ) провело 3D сейсміку і завершує буріння другої свердловини на Берестянській нафтогазовій ділянці, якому компанія уклала угоду про розподіл продукції (УРП) наприкінці 2020 року повідомив директор з розвідки та розробки компанії Максим Вітик. 

На Берестянській ділянці ми пробурили одну свердловину, знайшли газ. Другу зараз добурюємо, - сказав він журналістам у кулуарах організованому Energy Club форуму Ukrainian Gas Open 2023 "Видобуток. Транспортування. Зберігання. Продажі. Вітик також повідомив, що компанія готується до проведення 3D сейсміки на Бузівському дільниці, не виключивши, що роботи можуть розпочатися вже цього року.
У той же час, уточнив він, УГВ складніше працювати на Балаклійській та Іванівській ділянках, оскільки вони знаходяться близько до фронту.

Як повідомлялося, наприкінці 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив проекти угод про розподіл продукції з державною Укргазвидобування – по Берестянському, Бузівській, Балаклійській та Іванівській дільницях.
Перед УГВ має на меті збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд. куб. м. У 2022 році УГВ видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го. НАК Нафтогаз України належить 100% акцій Укргазвидобування.