БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Шельф довготривала перспектива України. Глибока вода має бути розвідана. Обсяг покладів там не менший 300-500 млрд.куб. м"- О.Романюк.

«Шельф довготривала перспектива України. Глибока вода має бути розвідана. Обсяг покладів там не менший 300-500 млрд.куб. м"- О.Романюк.

17.08.2023

«Шельф довготривала перспектива України – 7-10 років. Але глибока вода має бути розвідана! Обсяг покладів про який ми говоримо не менший 300-500 млрд.куб. м. На мілководді також до 100 млрд кубів покладів буде.

Олександр Романюк, екс-керівник "Укргазвидобування", під час першої панельної дискусії форуму #UkrainianGasOpen2023, організованого Energy Club та Асоціацією "Газові трейдери України".

До війни Укргазвидобування розвідало мілкий шелф – там вже є точки під буріння, залишився глибокий шельф. Партнери, на мій погляд, - це наші сусіди Туреччина чи Румунія з якими в нас багато синергій. Є синергія сумісного газогону, який можна прокласти і зменшити собівартіссть розробки родовища як "Доміно" (газове родовище у румунському секторі Чорного моря) так і нашого "Дельфіна", який ми ще маємо підтвердити і відкрити .

Компанія «Укргазвидобування» буде готова продовжити розвідувальні роботи на шельфі Чорного моря та залучення для цього компаній-партнерів, як тільки буде вирішене безпекове питання та завершена війна. 

Про це 17 серпня під час Ukrainian Gas Open 2023, який організувала Асоціація «Газові трейдери України» і Energy Club , заявив директор «Укргазвидобування» з розвідки та розробки Максим Вітик.