БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ призупинило закупівлю труб на 1,4 млрд грн через скаргу Vorex

УГВ призупинило закупівлю труб на 1,4 млрд грн через скаргу Vorex

31.01.2024

АТ «Укргазвидобування» призупинило 4 тендери на закупівлю безшовних обсадних труб у зв’язку із скаргою компанії Vorex LLC до Антимонопольного комітету України (АМКУ). Сумарна очікувана вартість 4 тендерів становила 1,39 млрд грн, загальна протяжність труб – 232,9 км.

Минулого року УГВ пробурило 326 тис м, що стало рекордним значенням за останні 15 років.

Учасник усіх 4 тендерів, Vorex LLC 23 січня 2024р подав скаргу до АМКУ з приводу тендерних умов закупівлі УГВ. Vorex вважає, що строки поставки, зазначені в тендерній документації (до 120 днів), є дискримінаційними по відношенню до іноземних компаній. Vorex додала, що враховуючи терміни поставки, зазначені в тендерній документації, єдиним потенційним переможцем у тендері може бути «Інтерпайп» або її представники.

Компанія надала листи-звернення до міжнародних провідних логістичних компаній та виробників обсадних труб та їх відповіді. У відповідь на звернення Vorex, компанія Hengyang Valin Steel Tube Co., LTD. повідомила про термін виготовлення труб в 90-100 календарних днів після розміщення відповідного замовлення. Логістична компанія DSV Logistics повідомила, що термін поставки труб з Китаю до складів УГВ – 90 календарних днів при оптимістичному сценарії.

Також Vorex вважає, що заборона поставки готових труб зі складу компанії також унеможливлює її участь в тендері. Vorex вимагає від УГВ змінити терміни поставки в тендерній документації з 120 до 180 календарних днів з дати укладання договору.

Як повідомляло ExPro, УГВ 22 грудня 2023р уклало дві угоди з компанією Vorex LLC на постачання обсадних труб для видобутку газу на 797 млн грн. За даними «Наші Гроші», Vorex LLC зареєстровано у США, її керуючим партнером є американський громадянин Федір Закусило. Компанія торгує не американськими, а китайськими трубами.