БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКомпанія з іноземними інвестиціями розпочала розробку нового газового родовища на Прикарпатті

Компанія з іноземними інвестиціями розпочала розробку нового газового родовища на Прикарпатті

18 червня 2015
Компанія з іноземними інвестиціями ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (селище Богородчани Івано-Франківська область) розпочала розробку Грабівського газового родовища у Богородчанському районі із підтвердженими запасами газу близько 100 млн куб. м, передає кореспондент УНН. Зокрема, компанія завершила буріння першої свердловини 1-Грабівська, збудувала установку підготовки газу з автономним електричним живленням (встановлені сонячні батареї потужністю 5 кВт) та підвідний газопровід довжиною 9 км, який підключений до магістрального газопроводу “Прикарпаттрансгазу”.
 
Загальні інвестиції у реалізацію проекту становлять понад 50 млн грн. Головним інвестором проекту виступила компанія MND Group (Чехія).
 
Як повідомив у середу, 17 червня, під час урочистого відкриття установки підготовки газу генеральний директор MND Group Арік Ханінген, компанія “оптимістично налаштована на ведення бізнесу в Україні”. За його словами, у цьому році компанія планує ввести в експлуатацію на Грабівському газовому родовищі чотири свердловини, а у наступному — ще декілька.
 
Як зазначила гендиректор ТОВ “Прикарпатська енергетична компанія” Петра Міфкова, компанія є “частиною MND Group, яка є найбільшою чеською нафтогазовою компанією”. А в Україні вони почали діяльність у 2014 році.
 
На урочистому відкритті проекту були також присутні посол Чехії в Україні Іван Почух та радник Міністра енергетики України Михайло Бно-Айріян.
 
Зазначимо, Грабівське газове родовище знаходиться на території колишнього закритого військового об’єкту. Згодом ця територія була закинутою, а пізніше ТОВ “Прикарпатська енергетична компанія” викупило цю ділянку на аукціоні.
 
 
18 червня 2015
"УНН"