БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЧисло нафтових бурових установок в США виросло другий тиждень поспіль

Число нафтових бурових установок в США виросло другий тиждень поспіль

13 липня 2015
Число діючих нафтових бурових установок в США за тиждень виросло на 5 установок до 645 одиниць. Про це в п'ятницю повідомили в компанії Baker Hughes Inc. Таким чином, число бурових виросло другий тиждень поспіль. Раніше даний показник знижувався 29 тижнів поспіль. Число бурових установок в США, яке вважається показником активності в нафтовій галузі, різко впало після обвалу цін на нафту минулого року.
 
Ціни на нафту в березні впали майже на 60% у порівнянні з піком червня 2014, до 6-річного мінімуму. Таке падіння було обумовлено різким зростанням видобутку нафти в США та інших країнах, що привів до надлишку пропозиції на світовому ринку нафти.
 
В даний час на родовищах США задіяно приблизно на 59% менше бурових установок, ніж у жовтні минулого року, коли цей показник досяг піку 1609 одиниць. Наприкінці травня представники ряду компаній, що добувають нафту на сланцевих родовищах США, повідомили, що вони готові збільшити число нафтових бурових установок. Це може сигналізувати про їх готовність швидко збільшити видобуток при зростанні цін на нафту.
 
Згідно Baker Hughes, число газових бурових установок на звітному тижні скоротилося на 2 одиниці до 217 одиниць. Число морських бурових установок зросла на 2 одиниці до 31 установки. Тим не менш, цей показник виявився на 25 одиниць менше, ніж рік тому. Загальне число бурових установок в США, включаючи газові, на звітному тижні зросла на 1 установку до 863 одиниць.
 
 
 
13 липня 2015
Geonews.com за матеріалами «Нафта Росії»