БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниChevron закриває представництво в Україні

Chevron закриває представництво в Україні

14 июля 2015
Представництво "Шеврон Юкрейн Б.В." (Chevron Ukraine BV) оголосило про припинення своєї діяльності в Україні. Як йдеться в оголошенні представництва в пресі у вівторок, відповідне рішення рада директорів Chevron Ukraine BV прийняв 2 липня цього року. У документі відсутня інші подробиці. Як повідомлялося, Україна, компанія "Шеврон Україна Б.В." і ТОВ "Надра Олеська" 5 листопада 2013 підписали угоду про розподіл продукції з видобутку вуглеводнів на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.). Представництво Chevron Ukraine BV було зареєстровано в січні 2013 року.
 
Прогнозні ресурси Олеської площі оцінюються в 2980 млрд кубометрів газу. Щорічний видобуток газу на цій ділянці може становити 5-10 млрд кубометрів. Передбачалося, що Chevron на першому етапі (перші два-три роки) направить на сейсміку, розвідку і буріння свердловин порядку 350 млн доларів.
 
Проте потім з'явилася інформація про можливий вихід американської компанії з проекту, а заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий в кінці грудня 2014 підтвердив інформацію про плани Chevron вийти з проекту по освоєнню Олеської площі.
 
 
14 липня 2015
Інтерфакс-Україна