БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВидобуток бурштину повинен бути цивілізованим і не шкодити державі

Видобуток бурштину повинен бути цивілізованим і не шкодити державі

22 липня 2015
Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Державній службі геології та надр України розробити зміни до законодавства з метою вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину на Поліссі. Таке рішення прийнято за результатами оперативної наради, яка відбулася під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського з цього приводу.
 
«Потрібно концептуальним чином переосмислити законодавче врегулювання проблеми незаконного видобутку бурштину. Ми повинні попередньо провести консультації з науковою громадськістю, геологічними установами та організаціями, а також залучити до цього процесу місцеві влади і громади », - зазначив Валерій Вощевський.
 
Віце-прем'єр-міністр України наголосив на необхідності підготовки комплексної програми розвитку галузі видобутку бурштину, що сприятиме розвитку регіону за рахунок легального і прозорого механізму використання надр. Впровадження такої програми дозволить створити робочі місця для місцевого населення і зберегти навколишнє середовище для наступних поколінь.
 
«На моє переконання, має працювати одне держпідприємство, яке буде здійснювати видобуток та реалізацію бурштину на внутрішньому і зовнішніх ринках. Держава повинна взяти сферу видобутку «сонячного каменю» в свої руки і активізувати правоохоронні органи для припинення діяльності «чорних копачів» і контрабандистів », - підкреслив Валерій Вощевський. Про результати виконання зазначеного доручення держоргани повинні інформувати Віце-прем'єр-міністра щотижня.
 
 
22 липня 2015
За матеріалами прес-служби Віце-прем'єр-міністра
Geonews.com.ua