БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниБурштинова тема - погляди і думки

Бурштинова тема - погляди і думки

23 липня 2015
Проблема незаконного обігу бурштину повинна вирішуватися системно. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, необхідно розуміти, що, крім організованих злочинних угруповань, які отримують основні «дивіденди» з цього виду протизаконного бізнесу, є звичайні громадяни України, які таким чином забезпечують свої сім'ї.
 
Народний депутат Юрій Дерев'янко висловлюється про необхідність отримання рентної плати за видобуток всього обсягу бурштину, який здійснюється в Україні. Він підкреслив, що в запропонованому Верховній Раді законопроекті №1351-1 про реалізацію і видобуток бурштину держава взагалі позбавляється повноважень господаря.
 
Народний депутат Сергій Євтушок зазначає, що легалізація видобутку бурштину в Україні допомогла б суттєво поповнити дохідну частину державного бюджету. «Ми повинні зрозуміти, що у нас є безліч хороших ресурсів, і ми зможемо не брати кредити, за які розраховуватимуться наші діти, а зможемо самі на своїй землі, маючи такий колосальний ресурс, як бурштин, заробляти дохідну частину коштів». На думку парламентарія, ситуація з видобутком бурштину найближчим часом стане лакмусовим папірцем для української міліції, яка стала на шлях реформування.
 
 
Різні точки зору на бурштинову тему читайте на веб-сайті «Аналітичної служби новин»: «Як перетворити бурштин на благо України?»
 
 
 
23 липня 2015
GEOnews.com.ua