БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПАТ «Укрнафта» заявляє про загрозу припинення видобутку вуглеводнів

ПАТ «Укрнафта» заявляє про загрозу припинення видобутку вуглеводнів

03 серпня 2015
ПАТ «Укртранснафта» без надання будь-яких пояснень призупинило приймання та транспортування нафти ПАТ «Укрнафта», незважаючи на попередню оплату послуг. В зв'язку з затоваренням резервуарних парків ПАТ «Укрнафта» буде змушене розпочати зупинку видобутку нафти та газу з 24.00 годин 31 липня 2015 р. Це призведе до припинення законтрактованих поставок на нафтопереробні потужності. Незаплановане припинення видобутку також може потягнути непоправні наслідки техногенного характеру.
 
«Подібне грубе порушення договірних зобов'язань з боку ПАТ «Укртранснафта» є нічим іншим, як зловживанням своїм монопольним положенням на ринку та антиконкурентними діями», - заявив заступник Голови Правління – виконавчий директор ПАТ «Укрнафта» Володимир Пустоваров. Він також додав, що ПАТ «Укрнафта» вперше зіткнулася з подібною ситуацією. Якщо ПАТ «Укртранснафта» негайно не відновить виконання договірних зобов'язань, ПАТ «Укрнафта» буде змушене звернутися до господарського суду з метою захисту своїх законних прав, внаслідок чого на ПАТ «Укртранснафта» буде покладено обов'язок відшкодування значних реальних збитків ПАТ «Укрнафта» та його контрагентів.
 
Керівництво ПАТ «Укрнафта» звертається до Голови Правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву та Міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину з проханням втрутитися в дану ситуацію та недопустити зупинку видобутку нафти та газу.
 
 
03 серпня 2015
Прес-служба ПАТ «Укрнафта»