БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЗімбабве підняла податки для гірничодобувних компаній, щоб фінансувати геологорозвідку

Зімбабве підняла податки для гірничодобувних компаній, щоб фінансувати геологорозвідку

02 листопада 2015
Уряд Зімбабве збільшило податки на видобуток корисних копалин в країні для фінансування робіт з геологорозвідки та для перетворення Minerals Marketing Corporation of Zimbabwe (MMCZ) в державну геологорозвідувальну компанію. У Зімбабве є величезні запаси корисних копалин, серед яких алмази, платина, золото, нікель, хром, вугілля та інші види мінеральних ресурсів. Проте більша частина родовищ в країні залишається неопрацьованою, оскільки не існує детальної інформації про фактичні запаси мінеральних ресурсів.
 
"Ми говоримо про те, що нам хотілося б перетворити MMCZ в геологорозвідувальну компанію. На геологорозвідку податків немає, проте для видобувних компаній податок на видобуток буде підвищений на 1%. Ці відрахування підуть в MMCZ для фінансування робіт з геологорозвідки", - заявив міністр гірничодобувної промисловості Зімбабве Вальтер Чідаква (Walter Chidakwa), слова якого наводить агентство News24.
 
Тим часом неназвані джерела повідомили, що виробничі умови в Зімбабве не дають компаніям проводити подальшу геологорозвідку нових проектів. "Розширення операцій здійснюється за рахунок геологорозвідки, але на жаль, на поточний момент її обсяги дуже невеликі, оскільки ситуація в країні невизначена, і інвестори прагнуть залишатися в рамках існуючих проектів", - зазначив неназваний чиновник з міністерства гірничодобувної промисловості Зімбабве.
 
 
2 листопада 2015
Geonews.com.ua