БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВолинське село створює підприємство для легального видобутку бурштину

Волинське село створює підприємство для легального видобутку бурштину

03 листопада 2015
Громада села Галузія Волинської області створює підприємство, яке буде легально добувати бурштин. Про це заявив губернатор Волинської області Володимир Гунчик, передає прес-служба обласної адміністрації. "На прикладі Галузії ми створили не просто ТОВ, а з чотирьох блоків. І в цьому суспільстві фактично вже є підприємство, яке буде займатися геологорозвідкою і має відповідні дозволи, узгоджене Мінекології. У рамках цього суспільства є страховий фонд, а це відповідальність і попередня оплата збитків, які понесуть лісівники в процесі видобутку бурштину ", - сказав Гунчик.
 
Крім того, у складі суспільства є безпосередньо виробничий підрозділ, створене на базі села Галузія, яке і буде займатися видобутком бурштину. Четверте підрозділ займатиметься рекультивацією.
 
"Це - не бажання селян добувати бурштин лопатами, а серйозна структура. Нам залишилося одне - отримання погодження з Мінекології, плюс питання пов'язані з виділенням території, а це - компетенція обласної ради. Насправді ми підійшли дуже близько до запуску процесу", - підкреслив губернатор.
 
За його словами, громада села Галузія вже отримала відповіді з Міністерства екології, Державного комітету України по геології і використання надр, і з Міністерства аграрної політики.
 
Нагадаємо, в Україні практично не існує легального видобутку бурштину. Влітку Генеральна прокуратура України (ГПУ) затвердила план боротьби з незаконним видобутком бурштину.
 
 
 
03 листопада 2015
РБК-Україна