БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКомітет з податкової політики пропонує знизити ренту до 29% з 1 квітня

Комітет з податкової політики пропонує знизити ренту до 29% з 1 квітня

12 листопада 2015
Парламентський комітет з питань податкової і митної політики рекомендує Раді знизити ренту на видобуток газу для "Укргазвидобування" з 70 до 29 відсотків з 1 квітня 2016 року. Про це передає кореспондент РБК-Україна. Відповідне рішення було схвалено сьогодні на засіданні комітету в ході підтримки проекту закону провнесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення (2835), що комітет розглядав у повторному другому читанні. 
 
Відповідно до схвалених правок пропонується залишити розмір ренти 70 відсотків для компаніі "Укргазвидобування" до завершення опалювального сезону 2015/2016 років.
 
Також Комітет рекомендує уряду провести перегляд соціальної норми споживання газу з 1 лютого 2016 року. Разом з тим, відповідно до схваленого проекту закону пропонується встановити ставку ренти на видобуток газу 70 відсотків для спільної діяльності, де є частка держави. У разі, коли спільна діяльність передбачає наявність лише приватного бізнесу - ставку пропонується зменшити до 29 відсотків.
 
Для приватних газовиробників, що видобувають газ для виробничих потреб, ставка ренти становитиме 29 відсотків , якщо поклади газу залягають на глибині до 5 км, та 14 відсотків - на глибині більше 5 км.
 
Нагадаємо, Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект про зниження ставки рентної плати за користування надрами при видобутку корисних копалин з 70% до 14-29%.
 
 
12 листопада 2015
"РБК-Україна"