БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниWintershall і аргентинська Gas y Petróleo del Neuquén підписали угоду

Wintershall і аргентинська Gas y Petróleo del Neuquén підписали угоду

24 грудня 2015
Німецька компанія Wintershall і аргентинська держкомпанія Gas y Petróleo del Neuquén підписали угоду, відповідно до якого Wintershall збільшить свою частку в проекті з розробки нафтогазоносного блоку Aguada з 50% до 90%. Про це повідомляє World Oil. Ще в березні поточного року Wintershall початку дослідження на блоці, пробурити дві розвідувальні свердловини. Ці свердловини дадуть важливу інформацію про особливості покладів нафти і природного газу, розташованих у величезній сланцевої області Vaca Muerta.
 
Варто відзначити, що Аргентина є другою за значимістю після США володаркою сланцевих родовищ. Ця південноамериканська країна володіє другими ж за величиною в світі покладами сланцевого газу і четвертими - нафти. Тому ажіотажний інтерес до області Vaca Muerta недивний. Німецькі буровики лише ненабагато випереджають найбільшу в світі нафтокомпанію ExxonMobil, яка дихає їм потилицю. Американці мають намір інвестувати у видобуток нафти на цьому сланцевий родовищі 13,8 млрд. доларів, і вже готують відповідний контракт.
 
На початковому етапі в дослідження буде вкладено 229 млн доларів. Фахівці Exxon пробурять п`ять горизонтальних свердловин гідророзриву з бічними відгалуженнями до 2,5 тис метрів завдовжки кожна. Якщо дослідження дадуть добрі результати, Exxon планує пробурити 556 горизонтальних свердловин. Взагалі, 13,8 млрд. доларів - це надзвичайно великі інвестиції, навіть для такого гіганта, як ExxonMobil. І це безпрецедентний контракт з розробки сланців за межами США, який відразу ж виводить Аргентину в лідери світової сланцевої індустрії.
 
 
 
24 грудня 2015
Енергополітика. Нафта і газ за матеріалами World Oil