БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПідписано Меморандум про спільну діяльність у науковій сфері з китайськими колегами

Підписано Меморандум про спільну діяльність у науковій сфері з китайськими колегами

25 грудня 2015
В УкрДГРІ 15 грудня 2015 р. на запрошення української сторони прибула делегація Тяньджинського проектно-розробного  інституту геотермальних досліджень, яку очолював директор інституту пан  Лін Лі.  Також у зустрічі взяли участь пан Лю Живей – генеральний менеджер  підприємства Tianjin Liaoyuan Science & Technology (Group) Co., Ltd, та пан Лін Хенсі – голова Ради директорів підприємства Tianjin Mingxi Science & Technology Co., Ltd. 
 
Від УкрДГРІ у зустрічі взяли участь директор УкрДГРІ Сергій Гошовський, керівники відділів Олексій Ліхошерстов, Наталія Люта та Олексій Зур’ян. Метою візиту було ознайомлення з напрямками діяльності УкрДГРІ. Особливо іноземні колеги цікавилися можливістю спільної роботи наукових колективів у проектах з відновлювальної енергетики, а саме з використання геотермальних ресурсів України для зменшення залежності від традиційних вуглеводнів.  
 
Китайські колеги ознайомились з діючими зразками систем та приладів, побудованих в УкрДГРІ, які працюють за рахунок відновлювальних джерел енергії.  Особливий інтерес у гостей викликала науково-експериментальна база та розроблений в УкрДГРІ програмно-апаратний комплекс для дослідження фізичних процесів, що виникають у геотермальній системі  під час її роботи, а саме  отримані  експериментальні данні, напрацьовані методики та наші публікації на ці теми.
 
За підсумками зустрічі між Тяньджинським проектно-розробним  інститутом геотермальних досліджень (КНР) та Українським державним геологорозвідувальним інститутом (Україна) було підписано Меморандум про  спільну діяльність у науковій сфері для досягнення наступних спільних цілей: створення спільних проектів (лабораторій) для вирішення науково-технічних завдань, в яких зацікавлені обидві сторони;  публікації статей науковців однієї сторони в наукових виданнях другої сторони; організація обміну делегаціями та ін.
 
 
25 грудня 2015
УкрДГРІ