БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДослідники USGS продемонстрували першу цифрову геологічну карту Аляски

Дослідники USGS продемонстрували першу цифрову геологічну карту Аляски

15 сiчня 2016
Вчені з Геологічної служби США (USGS) опублікували нову геологічну карту Аляски, повідомляє Sci-News.com. Ця карта (частина 1 - західна частина Аляски і Алеутських островів, і частина 2 - східна частина Аляски і список елементів карти) являє собою абсолютно нову компіляцію, що відрізняється тим, що це перша 100% цифрова геологічна карта Аляски. При створенні карти було використано більше 750 довідкових матеріалів, включаючи інформацію як 1908, так і нову, 2015 рр.
 
"Ця карта і бази даних є результатом компіляції та інтерпретації опублікованих раніше і неопублікованих карт масштабу 1: 250 000, 1: 500 000 і 1: 63360 (одна миля в 1 дюймі)," пояснили дослідники USGS.
 
Карта дає візуальне уявлення про поширених мінеральних і енергетичних ресурсах, знайдених по всій Алясці, в чудово деталізованому і доступному форматі. "Охоплюючи весь штат Аляска, карта відображає більш ніж столітню роботу цілого ряду геологів і майже двадцятирічну роботу по відома воєдино інформацією," говорять учені.
 
"Я радий, що Аляска тепер має загальнодержавну цифрову карту, що деталізує важкодоступні геологічні об'єкти земної поверхні цього величезного регіону Сполучених Штатів," - сказав директор Геологічної служби США Сюзетта Кімбол.
 
"Краще розуміння геології Аляски є життєво важливим для майбутнього нашої держави, - сказала сенатор Ліза Меркаускі. - Ця нова карта вносить реальний внесок у розвиток нашої держави, від наукової роботи до важливої ​​видобутку ресурсів. Проекти, подібні цьому, підкреслюють важливу місію Геологічної служби США , і я вдячна їй за його завершення ".
 
"Ця карта є продовженням довгої черги карт Аляски, що відображає все зростаюче знання геології держави," сказав геолог-дослідник USGS, доктор Фредерік Вілсон, провідний автор нової карти.
 
 
15 січня 2016
GEOnews.com.ua