БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМіненерговугілля визначило, як затверджуються проекти розробки родовищ нафти і газу

Міненерговугілля визначило, як затверджуються проекти розробки родовищ нафти і газу

25 січня 2016
Міненерговугілля наказом від 17.12.2015 № 821 затвердило Порядок затвердження проектів розробки родовищ (покладів) нафти і газу. Документ визначає процедуру затвердження технологічних проектів (схем) розробки родовищ нафти і газу (далі - проект розробки), загальні вимоги до змісту висновку експертизи.
 
Порядок є обов'язковим для всіх нафтогазовидобувних підприємств і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, які подають проекти розробки на затвердження в Міненерговугілля.
 
Проекти розробки затверджує Міненерговугілля з урахуванням пропозицій Центральної комісії з питань розробки газових, газоконденсатних, нафтових родовищ при Міністерстві (далі - ЦКР Міненерговугілля). Положення про ЦКР Міненерговугілля також затверджено наказом № 821. Перед затвердженням проектів розробки проводиться їх комплексна експертиза, яка включає геологічне, технологічне та економічне спрямування.
 
Висновок експертизи повинен містити рекомендації щодо якості проекту розробки, негативних і позитивних сторін проекту. Такий висновок готується на основі аналізу геологічної вивченості, запасів вуглеводнів родовища, стану та прогнозу технологічних та економічних показників розробки родовища, технологій підвищення вилучення вуглеводнів, заходів з охорони надр і навколишнього середовища. Замовником експертизи є користувач нафтогазоносними надрами, який після проведення експертизи надсилає в ЦКР Міненерговугілля проект розробки та позитивний висновок експертизи.
 
Проект розробки розглядається на черговому засіданні ЦКР Міненерговугілля. Потім структурний підрозділ Міненерговугілля, до повноважень якого належить вирішення питань у сфері нафтогазового комплексу, на підставі рішення ЦКР Міненерговугілля протягом 5 робочих днів готує проект наказу про затвердження проекту розробки. Не пізніше, ніж протягом 5 робочих днів з дня прийняття такого наказу користувачеві нафтогазоносними надрами надсилається копія проекту і витяг з протоколу ЦКР Міненерговугілля.
 
 
 
25 січня 2016
Сайт "ЮРЛІГА"