БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСуд зобов'язав ПГНК повернути "Укргазвидобуванню" 9 свердловин

Суд зобов'язав ПГНК повернути "Укргазвидобуванню" 9 свердловин

11 лютого 2016
Господарський суд Полтавської області зобов'язав Полтавську газо нафтову компанію, активами якої володіє JKX Oil & Gas plc (Великобританія), повернути державної газодобувної компанії «Укргазвидобування» 9 свердловин з їх фонтанної арматурою, факельними лініями, коморою і шлейфом, які знаходяться на Ігнатіевская і Молчановському родовищах (обидва - Полтавська область) у зв'язку з припиненням терміну дії угоди про їх оренду від 6 вересня 1995 року.
 
Про це йдеться в рішенні суду від 1 лютого, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають «Українські новини». Полтавська газонафтова компанія виступала проти позову, посилаючись на те, що договором оренди чітко не врегульовано питання про порядок повернення орендованого майна в разі припинення дії договору оренди.
 
На думку компанії, вимога про повернення всього майна шляхом підписання акту прийому-передачі (повернення) свердловин грунтується на довільному тлумаченні положень договору. «Зміст позовних вимог щодо зобов'язання повернення позивачеві 9 свердловин (№№13, 24, 26, 28, 29, 31, 33, 36, 79) з їх фонтанної арматурою, факельними лініями, смолоскиповим коморою і шлейфом не відповідає переліку орендованого майна, яке передавалося відповідно до договору оренди по кожній свердловині за окремими актами прийому-передачі », - наголошується в судовому документі позиція Полтавської газонафтової компанії.
 
У той же час Полтавської газонафтової зазначає, що з урахуванням виробничих можливостей вживає заходів щодо повернення орендованого майна. Як повідомляли «Українські новини», Полтавська газонафтова компанія займається видобутком вуглеводнів на Ігнатьевском, Молчановському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області. Компанія належить британській JKX Oil & Gas. JKX Oil & Gas також має ліцензії на нафтогазові ділянки в Грузії, Болгарії, Туреччині, Італії, США та Росії.
 
 
 
11 лютого 2016
"EnergyNews"