БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМіненерго хоче за 5 років збільшити видобуток газу до 27 млрд в рік

Міненерго хоче за 5 років збільшити видобуток газу до 27 млрд в рік

11 квітня 2016
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує через 5 років збільшити рівень видобутку українського газу до 27 млрд кубометрів на рік. Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба міністерства. "Маючи трильйон кубометрів запасу, ми видобуваємо тільки 20 млрд кубометрів на рік. Наша мета - переламати тенденцію і вже через 5 років довести рівень видобутку до 27 млрд", - сказав міністр.
 
"Це гроші, які ми не заплатимо за імпорт, з яких ми отримаємо ренту і які створять нові робочі місця. Але для цього ми повинні працювати злагоджено", - додав він. За словами Демчишина, вже кілька років видобуток газу на території країни падає через зарегульованість галузі, незважаючи на потребу в заміщенні імпорту власними енергоносіями.
 
"Це наслідки неузгодженості дій центральних і місцевих органів влади, надмірної зарегульованості процедур отримання дозволів на відкриття родовищ, неефективної політики по ренті", - вважає міністр. Тому Демчишин нагадав, що Міненерго розробило план заходів щодо збільшення видобутку природного газу в Україні, в якому визначені чіткі напрямки консолідації дій уряду і депутатів для збільшення енергонезалежності держави.
 
 
11 квітня 2016
ЛІГАБізнесІнформ