БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКабмін спростив процедуру щодо користування надрами

Кабмін спростив процедуру щодо користування надрами

12 квітня 2016
Кабінет Міністрів спростив регулювання погоджень отримання спеціальних дозволів на користування надрами. Про це йдеться в постанові №277 від 6 квітня, передають «Українські новини». Зокрема виключені норми, які можуть встановити непрозорі або нерівні правила для суб'єктів господарювання, створені сприятливі умови для впровадження кращої світової практики з питань забезпечення прозорості процесу проведення аукціонів для залучення приватних інвестицій у видобуток вуглеводнів.
 
Крім того, постановою передбачається висвітлення процедур проходження документів і прийняття рішення про отримання спецдозволів на користування надрами, скорочуються підстави їх отримання без проведення аукціону, що дозволить залучити до державного бюджету додаткові кошти.
 
Як повідомляли «Українські новини», Міністерство енергетики до вугільної промисловості розробило і оприлюднило законопроект, що передбачає передачу від Мінекології функцій видачі спецдозволів на користування надрами для видобування нафти, природного газу, газового конденсату, вугілля і уранової руди.
 
Міністерство енергетики та вугільної промисловості наполягає на тому, щоб функції видачі спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів були передані йому від Міністерства екології та природних ресурсів, оскільки така можливість була передбачена протокольним рішенням Ради національної безпеки і оборони від 6 травня 2015 року.
 
 
12 квітня 2016
http://energynews.com.ua/