БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГоловою Наглядової ради «Укргазвидобування» став Юрій Вітренко

Головою Наглядової ради «Укргазвидобування» став Юрій Вітренко

25 квітня 2016
Збори акціонерів газодобувної компанії Укргазвидобування своїм рішенням від 21 квітня достроково припинила повноваження голови наглядової ради Андрія Пасішника, проти якого Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу в рамках розслідування, ініційованого за заявою екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. Про це йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає УНІАН.
 
Акціонери призначили новим головою наглядової ради газодобувної компанії Юрія Вітренка, який працював директором з розвитку бізнесу НАК Нафтогаз України. У лютому 2016 року Нафтогаз тимчасово відсторонив від виконання обов'язків виконавчого директора Андрія Пасішника в зв'язку з розпочатим в НАБУ кримінальним провадженням. Районний суд Києва в березні заборонив Пасишник до 12 травня 2016 року залишати межі Київської області без дозволу детектива Національного антикорупційного бюро, а також вилучив його закордонний паспорт. В кінці березня в НАБУ повідомили про завершення досудового розслідування у справі Пасішника. Обвинувальний акт буде спрямований до суду після ознайомлення адвокатів підозрюваного з матеріалами справи.
 
Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що в Адміністрації президента на посаді заступника йому намагалися нав'язати директора НАК Нафтогаз України Андрія Пасішника. За словами Пасішника, він претендував на посаду заступника міністра економіки, але відкликав кандидатуру 3 лютого. 8 лютого народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко опубліковалскандальную переписку Абромавічус і Пасішника, де останній заявив, що його на посаду в Кабміні просуває Ігор Кононенко. За заявою Абромавічус Антикорупційне бюро України порушило кримінальну виробництво.
 
 
25 квітня 2016
ЛIГАБiзнесIнформ